Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Programok, események

Ön is tölthet fel hírt ebbe a rovatba! Hogyan?

  • Alkalmi feltöltéshez nem kell regisztrálni, csak jelentkezzen be és használja a "vendeg" felhasználónevet és a "vendeg" jelszót. 
  • Ingyenes hírküldéshez a "Programok, események" rovatba kattints ide!

  • Ha rendszeresen küldene cikkeket, javasoljuk, hogy előbb regisztráljon itt, mert akkor a neve (szervezetének neve) alatt jelennek meg a cikkei. 
  • Ingyenes hírküldéshez a "Programok, események" rovatba kattintson ide!

  • Ingyenes hírküldéshez a "Programok, események" rovatba kattintson ide!

A beküldött anyagok csak szerkesztői jóváhagyás után jelenhetnek meg. A szerkesztés, valamint a publikálás indoklás nélküli megtagadásának jogát fenntartjuk.

 Színes programokkal várja a családokat péntektől vasárnapig az egy éve átadott Városligeti Nagyjátszótér és a mellette szintén egy éve megnyílt Millennium Háza.

Ossza meg az információt!

 Élőben is közvetíti az interneten keresztül legnépszerűbb kulturális rendezvényeit, előadásait a Várkert Bazár.

Ossza meg az információt!

November 7-én kerül sor az idei második, összességében 6. Superfight Series-re a Madárfészek Akadémián. A Prémium Média & Sport Management által támogatott eseményen hazai harcosok csapnak össze muaythai és K1 szabályrendszerben. A tavalyi kínai-magyar gála elsöprő sikere után a szervezők szerették volna megismételni az eseményt, a koronavírus azonban idén keresztülhúzta a számításukat. Ennek is tudható be, hogy a küzdelem hazai fightcard-dal, magyar profik körében zajlik. A verseny felkéréses, - így biztosak lehetünk benne, hogy a legnívósabb felhozatallal találkozhatunk.

Ossza meg az információt!

Ahogy több mint egy évtizede mindig, úgy idén is október 23-án kerül sor a Kolonics György Emlékfutásra. Az immár hagyományos Duna-parti programon a futás mellett sárkányhajózni is lehet, a vízpart gyönyörű természeti környezetében.

A kétszeres olimpiai bajnok kenulegenda Kolonics György tragikusan korán, mindössze 36 évesen távozott az ország élő sportlegendái sorából, közvetlenül pekingi olimpiai szereplése előtt. Emberként és sportolóként már életében is sokak tiszteletét kivívta, ezért a mai napig példakép a sportszerető közönség szemében. Az eseményen az amatőrök mellett évről évre részt vesznek a magyar kajak-kenu sport kiválóságai is. Koló a kenuzás mellett futni is imádott: rendszeresen részt vett a Bécs–Budapest ultramaratonon, amelynek mezőnye hagyományosan október 23-án érkezett Budapestre. Ezért a Kolonics György Emlékfutás idén is az 1956-os forradalom emléknapján rajtol el, a sportbarátok részvételével.

A futam a legkülönfélébb edzettségi szinten lévő felnőttek és gyerekek számára is teljesíthető távokat kínál, ezért ideális hétvégi családi programnak ígérkezik: a félmaraton mellett 11,5 km-es középtáv és 2,4 km-es rövidtáv is választható. Természetesen egy kiváló kenus emlékére rendezett eseménynek vízparton a helye – ha pedig Népsziget, akkor az evezés sem maradhat ki a sportélmények közül: a résztvevők a futás mellett sárkányhajózhatnak is a Dunán, 6 és 10 km–es távon.

A felejthetetlen élmények mellett mindkét sportágban Ötpróba-pontok szerezhetők, amelyeket a rendszeresen mozgó közönség értékes sportfelszerelésekre válthat – de a legkitartóbbak akár a 2021-es tokiói olimpiára is kijuthatnak a szabadidősport-mozgalom aktív tagjaként.

További információk:

Ossza meg az információt!

A BarabásiLab, a Ludwig Múzeum és a KÜRT Akadémia közös előadás-sorozata a hálózatok rejtett kapcsolatairól

Számos élethelyzetben találkozhatunk rejtett hálózatokkal. Az első pillantásra egymástól távol eső területek sokszor nagyon hasonló törvények alapján működnek. A három alkalmas programban eltérő tudományterületek hálózatkutatói mutatják be speciális kutatási témájukat, majd a velük „párban felkért” előadóval közösen térképezik fel a lehetséges, addig rejtett kapcsolódási pontokat. A 30 perces előadásokat egy 30 perces beszélgetés követi.

JANOSOV MILÁN ÉS SZVETELSZKY ZSUZSA
Siker a kreatív pályákon & Terjedési folyamatok emberi hálózatokban
IDŐPONT: 
2020. október 17. 16.00–18.00
HELYSZÍN: Ludwig Múzeum, 1. emeleti Előadóterem

JORDÁN FERENC ÉS KERTÉSZ JÁNOS
Kulcsjátékosok az ökológiában & A Wikipédia hálózatai
IDŐPONT: 
2020. november 14. 16.00–18.00
HELYSZÍN: Ludwig Múzeum, 1. emeleti Előadóterem

PERCZEL JÚLIA ÉS VICSEK TAMÁS
Pozíciók a globális művészeti mezőben & Az élőlények társas hálózatainak hierarchiája
IDŐPONT: 
2021. január 9. 16.00–18.00
HELYSZÍN: Ludwig Múzeum, 1. emeleti Előadóterem

Ossza meg az információt!

A Magyar Fotóművészek Szövetsége rendezésében megvalósuló Fotóhónap ismét egy világhírű alkotóval ismerteti meg a magyar közönséget.

A Robert Doisneau életművét bemutató tárlat méltán az idei fesztivál egyik legjelentősebb programja. A humanista fotográfia egyik legfontosabb képviselőjének fotográfiái Párizstól Palm Springsig címmel 2020. október 13. - 2020. január 10. között tekinthetők meg a Mai Manó Házban.

Ossza meg az információt!