Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az önkormányzat idén is díjazta azokat a kerületieket, akik kiemelkedőt alkottak Budafok-Tétényben. Díszpolgárnak Radóczy Máriát választották.

2018-ban hagyományteremtő jelleggel hozták létre Budafok-Tétény ünnepét, a Kerület Napját. Ezt június 21-én, Budafok első polgármestere, Záborszky Nándor születésnapján ünnepelik. Idén nem csak egy napon, de három hétvégén keresztül is részt lehetett venni családi, sportos és gasztro programokon a Kerület Napja programsorozat keretében.

A tradíciónak megfelelően, június 21-én köszöntötte a Budafok-Tétényi kerület vezetősége azokat, akik kiemelkedő munkásságukkal járultak hozzá Budafok-Tétény fejlődéséhez.

Karsay Ferenc polgármester köszöntötte az est résztvevőit. Beszédében Ben Carson amerikai orvost idézte: „Attól függetlenül, hogy milyen pályát választunk, ha felfedezzük, hogy minden legyőzött akadály voltaképpen egy következő akadályra készít fel, azon az úton haladunk, amely a sikerhez vezet.” A polgármester elmondta, hogy a díjazottak közötti hasonlóság többek között abban rejlik, hogy példamutatóan, a közösség javára végzik munkájukat, hogy ők is mindig a sikerhez vezető úton igyekeznek haladni.

A polgármester beszéde után a Bozsik Yvette Társulat lépett a színpadra, akik két részletet mutattak be a „Bál, avagy a táncos mulatság” című legendás koreográfiájukból.

Előadásuk után megkezdődött a díjak átadása. A jelölteket egy munkásságukat bemutató rövid kisfilm vetítése után a polgármester, az alpolgármesterek és a díjak névadóinak hozzátartozói részesítették az elismerésekben.

2022-ben Radóczy Mária iparművész lett Budafok-Tétény díszpolgára, aki beszédében köszönte meg a díjat, majd beírta magát a díszpolgárok könyvébe.

Idén az alábbi személyek vehették át teljesítményük megbecsüléseképp az önkormányzati díjakat:

  • 2022. évi Gráf Antal-díj – 10 Millió Fa Alapítvány
  • Munkácsy Károly-díj – Molnár Dóra és Bandzi Levente
  • Katona Péter-díj – Mihályfi Kornélia és Vincze Ilona Márta
  • Dr. Bálint Béla-díj – Dr. Kincses Anita és Hadarné Molnár Ildikó
  • Mihalik Sándor-díj – Hautné Scheszták Piroska és Rostássi Ildikó
  • Tóth József-díj – Klinda Zsuzsanna
  • Zakariás József-díj – Baki László
  • Szabó Gyula-díj – Nagy Gusztáv
  • Záborszky Nándor-díj– Till Ferenc
  • Az év budafok-tétényi vállalkozója díj – Várszegi Viktor

(budafokteteny.hu)

Még több hír Budáról

Lezárás várható a Pala utcában!
Az alábbiak szerint alakul a nyári nyitva tartás a budafoki és a nagytétényi FSZEK tagkönyvtárakban.
A legutóbbi testületi ülésen ismerhették meg a képviselők a felújítás előtt álló szántódi gyerektábor terveit.
A harmadik kerület egyik legcsábítóbb nyári attrakciója idén is a Római-parti Plázs, amely lehetővé teszi a budapestieknek és a környéken élőknek, hogy közel fél évszázad után ismét szabadon...
Rövid összegzés arról, hogyan bővíti Újbuda Önkormányzata a közterületi várakozási övezeteket. Az ütemezés az alábbiak szerint alakul idén:
A nyári kánikula főként az időseket viseli meg.
Az önkormányzat idén is díjazta azokat a kerületieket, akik kiemelkedőt alkottak Budafok-Tétényben. Díszpolgárnak Radóczy Máriát választották.
A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő.
Júniustól már kedvezményesen fürdőzhetnek a kerületben élő nyugdíjasok a Szent Lukács Gyógyfürdőben!
Minden év június hónap harmadik vasárnapján ünnepeljük apák napját. Hogy kifejezzük szeretetünket, ragaszkodásunkat és köszönetet mondjunk nekik.
Elkészült a II. kerületi Gyarmati Dezső Uszoda 50 méteres medencéjének ideiglenes helyreállítása – jelentette be Facebook-oldalán Őrsi Gergely, a kerület MSZP-s polgármestere.
Tisztelt Lakók! A Péterhegy városrészre készített forgalomtechnikai felülvizsgálat részeként megvizsgálták a Kapolcs utca megnyitását és több utca egyirányúvá tételét.
A Pedagógusnap alkalmából fővárosi kitüntetést kapott Tamaskáné Fekete Erika és Békefi Gábor.
A Böszörményi úti turulszobor környezetének átalakítására programalkotó pályázatot hirdetett tavaly a Hegyvidéki Önkormányzat.
Az Óbudai Önkormányzat a következő cikket tette közzé az oldalán:
A Budavári Önkormányzat az alábbi cikket tette közzé oldalán:
Idén először, az ilyenkor szokásos Hegyvidéki Napok helyett Hegyvidéki Nyári Piknikre várta a kerületieket és barátaikat a szervező MOMkult és az önkormányzat.

A címlapról

Már lehet szavazni a közösségi költségvetés 49 továbbjutó ötletére...
Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok...
A négy hónapja tartó ukrajnai háborúban a gyors tűzszünet Európa...
Háromnapos NATO csúcs kezdődött Madridban, az ülésen Magyarországot...
A rendőrség közzétett egy figyelemfelkeltő videót arról, hogy...
Köztudott, hogy kötelező biztosítás és érvényes műszaki vizsga...

Könyvajánló

Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.
Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel.
A 2019 végén kezdődött világméretű koronavírus-járvánnyal, a karanténnal, az életünk megállításával-lelassításával olyan teljesen újszerű helyzetben találtuk magunkat, hogy nem voltak fogalmaink az új, nyelven kívüli jelenségek elnevezésére.
A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk egyik feltörekvő szerzőjének életét.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech