A Clasman Csoport két tulajdonosa

A 10 éve alapított, száz százalékban magyar tulajdonú Clasman Csoport kis „garázscégből” nőtte ki magát az ágazat egyik meghatározó szereplőjévé.

Megalakulása óta folyamatosan részt vesz ipari létesítmények, technológiai csőhálózatok, acélszerkezetek, valamint rozsdamentes és szénacél berendezések gyártási, szerelési; valamint ipari és élelmiszeripari létesítmények teljeskörű tervezési- és kivitelezési munkáiban, és komoly tervei vannak a jövő tekintetében is. Nagyvállalati szférában szerzett tapasztalattal és tudással érkezett a cég három alapító tagja a vállalkozói pályára egy évtizeddel ezelőtt, amikor megszületett a döntés, hogy saját javukra fordítják a megszerzett szakértelmet, ismeretet és ismeretséget.

A három vállalkozó szellemű tulajdonos építési projektek szervezésére először a Dél-Magyarországi Építőipari Klasztert, majd a klaszter menedzsereként az Clasman Kft. alapította meg. Utóbbi a technikai csőszerelésben és acélszerkezetek gyártásában aktívan részt vett a megalakulás kezdetétől. Fél évvel később már 25 főt foglalkoztatott a cég, 2015-ben pedig egy 3,5 hektáros területű ingatlan megvásárlásával hozták létre a Clasman Csoport jelenlegi telephelyét, ahol napjainkban száz fő feletti munkatárssal folyik az acélszerkezetek, rozsdamentes- és szénacél berendezések gyártása különböző ágazatok számára.A folyamatosan változó piaci körülményekhez rugalmasan alkalmazkodva, az egyedi igényeket maximálisan kiszolgálva több hazai és nemzetközi cégnek dolgoznak, akikkel több éve fennálló együttműködést ápolnak. Az utóbbi néhány évben az ipari beruházások mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az élelmiszeripar kiszolgálására.

A tartálygyártástól az élelmiszeripari generálkivitelezésekig széles spektrumban tevékenykednek, erre a legjobb példa az egyik jelenleg is folyamatban lévő projekt, a szekszárdi Bodri Borászat 3,3 milliárd forintos beruházásának generál kivitelezése.A vállalat nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztésre, mérnökeinek és az Óbudai Egyetemmel történő együttműködésének köszönhetően folyamatosan új termékekkel bővíti portfolióját, növeli gyártó kapacitását, hangsúlyt fektet a gyártási folyamatai optimalizálására, és a legmodernebb vállalatirányítási rendszerek használatára. Így nem csoda, hogy egy évtizeddel megalakulás után az ágazat meghatározó tényezőjévé nőtte ki magát, 2020-ban a cégcsoport forgalma közel hárommilliárd forint volt.

Az elmúlt években az automatizálás és az informatika egyre nagyobb szerepet kapott a cég életében. Elsődleges céljuk a versenyképes és fenntartható gyártás biztosítása lett.Sikerük egyik titka, hogy a kezdetektől fogva értéket akartak teremteni, nagyvállalati működés alapján irányították a céget akkor is, amikor még „garázscégként” üzemelt.

A vállalkozói szféra sok kihívás elé állította a tulajdonosokat, ám az egyik legnagyobb nehézségnek mégis azt a felelősséget élték meg, hogy a munkavállalóik biztonsága, anyagi léte tőlük, az ő döntésüktől függ. Ezt minden bizonnyal a kollégák is érzik, ezért is dolgoznak együtt a legtapasztaltabb szakemberekkel hosszú évek óta, összeszokott csapatként. 

A szakmai kihívásokra mindig pozitívan tekintenek, egyik megbízást sem kezelik rutinszerűen, munkatársaiktól is a maximális figyelmet és a hozzáadott értéket várják el bármilyen nagyságú legyen is a projekt.  Jelenleg is több olyan saját termék fejlesztésén dolgoznak, ami stabilitást, állandó megrendeléseket biztosíthat majd a Clasman Csoport cégeinek mind a hazai, mind pedig a nemzetközi piacokon. Ezért a megnövekedett igényekre készülve pályázati támogatással jelenleg is bővítik a dunaújvárosi gyár gyártókapacitásait. Nem titkolt céljuk, hogy 2025-ig innovatív termékeikkel és szolgáltatásaikkal Közép-Európa egyik meghatározó technológiai és acélipari gyártó vállalatává váljanak. 

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

A húsvéti ünnepek alatt is a megszokott rendben szállítja el a hulladékot a fővárosban az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió – tájékoztatta a Budapesti Közművek szerdán az MTI-t.
A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlés hétfőn záruló kéthetes ülésének utolsó napján.
Magyarország békéje és biztonsága csak az ország védelmi képességének megerősítésével garantálható – hangsúlyozta Kutnyánszky Zsolt védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős...
Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül a Balaton Szupermaratonra, amelyre 386 településről és 17 országból érkezett eddig nevezés.
Ősszel az AirAsia közvetlen légijáratot indít Bangkok és Budapest között, miután 2023-ban az egy évvel korábbi kétszeresére nőttek az idegenforgalmi adatok a két ország között – jelentette be...
Változtak a gépjárműadó befizetésének feltételei 2024-től.
A nemzeti ünnepre készül az ország – írta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, aki a Facebookon osztotta meg a legfontosabbakat az idei március 15-i programsorozatról. A...
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Sándor-palotában felkereste Sulyok Tamás köztársasági elnököt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Március 21-én Budapesten, a Pólus Center mellett felállított nagysátorban kezdi meg 30. országos jubileumi turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz; a tizenhét állomásos országjáráson többek között...
Idén egy hónapot nyernek a gépjármű üzembentartói, tulajdonosai: több mint ötmillió jármű után március 15-e helyett 2024-től elegendő április 15-ig befizetni az adót, melyről az idén mindenki...

A címlapról

A húsvéti ünnepek alatt is a megszokott rendben szállítja el a...
A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlés hétfőn záruló...
Magyarország békéje és biztonsága csak az ország védelmi...
Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül...
Ősszel az AirAsia közvetlen légijáratot indít Bangkok és Budapest...
Változtak a gépjárműadó befizetésének feltételei 2024-től.

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.